7 Haziran 2015 Pazar

Windows ta Kullanıcı Hesapları

Kullanıcı hesabı nedir?

Kullanıcı hesabı Windows’a hangi dosyalara ve klasörlere erişebileceğinizi, bilgisayarınızda nasıl değişiklikler yapabileceğinizi ve masaüstü arka planı ya da ekran koruyucu gibi kişisel tercihlerinizi gösteren bilgilerin toplamıdır. Kullanıcı hesapları, bilgisayarı birden çok kişiyle paylaşmanızı ve aynı zamanda kendi dosya ve ayarlarınıza sahip olmanızı sağlar. Her kişi kendi kullanıcı hesabına bir kullanıcı adı ve parolayla erişir.

Üç hesap türü vardır: Her tür kullanıcılara bilgisayar üzerinde farklı bir denetim düzeyi sağlar:
  • Standart hesaplar günlük bilgisayar kullanımı içindir.
  • Yönetici hesapları bilgisayar üzerinde en yüksek düzeyde denetim sağlar; yalnızca gerekli olduğunda kullanılmalıdır.
  • Konuk hesapları, özellikle bilgisayarı geçici olarak kullanmaları gereken kişilere yöneliktir.

Kullanıcının Hesapları Ayarları

Windows’u kurduğunuzda, bir kullanıcı hesabı oluşturmanız istenmişti. Bu hesap, bilgisayarınızı ayarlamanıza ve kullanmak istediğiniz herhangi bir programı yüklemenize olanak tanıyan bir yönetici hesabıdır. Bilgisayarınızı ayarlamayı tamamladıktan sonra, standart bir hesap oluşturmanızı ve günlük işlemler için onu kullanmanızı öneririz. Başka yeni kullanıcı hesapları oluşturursanız onları da standart hesap olarak oluşturmalısınız. Standart hesaplar kullanmanız bilgisayarınızın daha güvenli olmasını sağlar.
  1. Sırasıyla Başlat 
    düğmesini  , Denetim Masası‘nı, Kullanıcı Hesapları ve aile koruması‘nı, açın.   Bu bölümden hesap resmini değiştirebilir,Şifre ekleyip değiştirebilir, yeni hesap oluşturup varolan hesapları silebilirsiniz.Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder