6 Nisan 2016 Çarşamba

Fatih Projesi Öğretmen Tabletleri Güncelleme Sonrası Açılmama Sorununun Çözümü

Milli eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere dağıttığı General Mobile tab-5 tabletler geçen hafta yapılan otomatik güncelleştirmeler sonucu çöktü. 24 Mart akşamı açık ve internete bağlı olan bütün tabletler güncelleştirmeyi otomatik olarak aldı ve yeniden başlayan hiçbir tablet açılış ekranının ötesine geçemiyor. Peki bu sorunu nasıl çözeriz? Cevabı yazımın devamında...



Sizin tabletinizde bu otomatik güncelleştirmeyi yaptıysa ve açılış ekranında takıldıysa aşağıdaki adımları sırayla ve eksiksiz takip ederek çözebilirsiniz.

Öncelikle General mobile tarafından yayınlanmış bu dosyayı buradan indirin.

İndirmiş olduğunuz ogretmen.exe dosyasını çift tıklayın karşınıza bir uyarı mesajı gelirse evet-yes i seçiniz.


Yukardaki pencere karşınıza gelecek değişiklik yapmadan "ileri" butonunu tıklayın.


"Kurun" u tıklayın


Kurulumun tamamlanmasını bekleyin.


Kurulum bittiğinde karşınıza yukarıdaki ekran gelecek burada "Install this driver software anyway" seçeneğini seçeceğiz. Dikkat: Bu uyarı kaç kez gelirse gelsin her seferinde aynısını seçmemiz gerekiyor.


Kurulum tamamlandı. Yukarıdaki ekran gelene kadar bekliyoruz.


Bu kısım çok önemli:  Öncelikle "Download only" seçeneğini seçili olduğundan emin olun.
Daha sonra yukarıdaki "download" butonuna basıp tableti bilgisayarımıza bağlıyoruz.

Dikkat: tableti bilgisayara bağlarken kapalı olduğundan emin olun.Eğer tablet açıksa tablette power+ ses aç+ ses kapa tuşlarına birlikte basarak kapatın hala kapanmıyorsa şarjı bitene kadar bekleyin.(Şarjı bittikten sonra kapalı olarak yarım saat kadar şarj edin boş pil ile bu işlemi yapamazsınız)


Yukarıdaki gibi "download ok" penceresi açılana kadar bekliyoruz.Bu pencere açıldıktan sonra tabletimizin bilgisayar bağlantısını çıkartıp açabiliriz artık.

Not: Bu işlemi yaptığınızda tabletiniz ilk aldığınız zamanki haline döneceğinden aktivasyon işlemini yeniden yapmanız gerekmetedir. İlk açılışta wifi bağlantısını yaparak eba aktivasyonunuzu yapın. Bağlantı ve aktivasyon problemi olursa tableti yeniden başlatıp işlemi tekrar edin (power+ses aç+ses kapa)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder