8 Haziran 2015 Pazartesi

Scratch 2.0 programını internetten indirmek ve bilgisayarımıza kurmak




Scratch 2.0 Programını Bilgisayara İndirme
Scratch 2.0 programını bilgisayarımıza kurmak için öncelikle internet tarayıcımızı açıyoruz ve google arama bölümne Scratch 2.0 indir yazıp aratıyoruz. Çıkan ilk sonuç https://scratch.mit.edu/scratch2download/  bağlantısı geliyor bu bağlantıyı tıklıyoruz ve karşımıza scratch ofline editor indirme sayfası geliyor. Bu sayfada bize 3 seçenek sunuluyor.
1. Adobe air ile indirme işlemi yapmak ki bunun için bilgisayarınıza Adobe Air programını kurmanız gerekiyor.
2. si ağ dışı editörü direk indirme.Zaten bizde bu yöntemi kullanacağız.
3. Destekleyici malzemeler. bu seçenekle Scratch editörünü değil scratch e yardımcvı kaynakları indirmek için kullanılır.

Biz 2. seçenekte kendi bilgisayarımda kurulu işletim sistemine uygun olanını seçip tıklıyorum. Yani bilgisayarınızda hangi sistem kuruluysa sizde onu seçin.
Seçtiğinizde kurulum dosyası bilgisayarınıza indirilmeye başlayacak.

Scratch 2.0 Programını Bilgisayara Kurma

Bilgisayarınıza indirdiğimiz dosyayı çift tıklıyoruz.
Program paketleri açılırken bekliyoruz.
İlk belirleyeceğimiz şeyler masa üstüne kısayol oluşturulsun mu? kurulum tamamlanınca program başlatılsın mı? ve Program bilgisayarda nereye kurulsun gibi bilgilerdir.Çok özel bir durumunuz yoksa direk devam et butonuna basıp kuruluma devam edebilirsiniz.
İkinci ekranda Lisans koşullarını kabul etmeniz gerekiyor. Şartları kabul ettikten sonra kurulum başlıyor.Kısa bir süre içerisinde kurulum tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder