8 Haziran 2015 Pazartesi

Toondoo ile Karikatür Hazılama Bölüm 2

Önceki yazımızda www.toondoo.com sitesine nasıl üye olunacağını anlatmıştım bu yazımda üye girişi yaptıktan sonra karikatür hazırlama penceresinin nasıl kullanılacağından bahsedeceğim.
Önceki ders için tıklayın
 Eğer üye olduysanız sitenin sağ üst köşesindeki Log inbutonuna bastıktan sonra açılan pencerede daha önceden almış olduğumuz username (Kullanıcı adı) ve şifre (password) yi girip Sing in (Giriş) butonuna basıyoruz.
Üye girişi Yaptığımıza göre toondoo yu artık kullanmaya başlayabiliriz.

Karikatür düzenini seçilmesi

Karikatür oluşturmak için Toons Menü seçeneğinden Create Toon ‘u seçiyoruz.
Karşımıza gelen ilk ekranda oluşturacağımız karikatürün düzenini belirliyoruz.Yani karikatürü kaç kutucukta oluşturacağımızı belirliyoruz.

Burada düzenimizi belirlediğimizde karşımıza artık karikatür oluşturma sayfası açılacak. Yanlız ilk seferde sayfanın yüklenmesi yavaş olacaktır.




Seçmiş olduğumuz düzene göre menülerin yeri değişiklik gösterebilir.

Karikatür Oluşturma Menü Elemanları

Üst Menü Elemanları:

Karakter: Burada karikatürümüze hazır figürler ekleyebiliriz.Bu bölümde 10 başlık ve her başlık altında onlarca figür bulunuyor oluşturmak istediğiniz karikatüre uygun figürleri sürükleyerek karikatürünüze ekleyebilirsiniz.
Arka Plan: İstediğiniz bir arkaplan resmini sürükleyerek karikatürünüze ekleyebilirsiniz.
Props: Hazırladığınız karikatüre ekstra nesne ve elemanlar eklemek için kullanılır.
Texts: Karikatüre değişik tip ve şekillerde konuşma balonu ekleme bölümü.
Ekstra figür ekleme bölümü.
Bazı konseptlere uygun arkaplan ve figür ekleyebiliceğiniz bölümdür.

Karikatürümüze Clipart eklemek için kullanılır.


 Kendi oluşturduğumuz veya yüklediğimiz karakter ve arkaplanları eklemek için kullanılır(Nasıl figür ve arkaplan oluşturulacağı ilerki derslerde anlatılacaktır.)

En çok kullandığınız figür arkaplan ve diğer elemanları favori listenize eklemek için kullanılır. Eklemek istediğiniz nesneyi fare ile sürükleyerek bu butonun üzerine bırakmanız yeterli. Bu yöntemle eklediğiniz nesnelere My Gallerysekmesinden My Favorites seçilerek ulaşılabilir.

Herhangibir nesne üzerinde değişiklik yapmak istediğimizde nesneyi sürükleyip bu simgenin üzerine bıraktığımızda düzenleme pencerisi açılır. Düzenledikten sonra kaydettiğiniz nesnelere My Gallery  sekmesinden My images seçilerek ulaşılır.
Bir sonraki dersimizde Karikatür penceremizin altındaki elemanları öğreneceğiz.Sonraki ders için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder