18 Haziran 2015 Perşembe

Online Oyunlardaki Tehlike

Günümüz internet çağında çocukların ilgisini çeken yüzlerce online oyun bulunuyor. Bu online oyunlar milyonlarca kişi tarafından oynanırken bunların büyük bir çoğunluğunu eğitim aşamasında öğrenciler oluşturuyor. Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre eğitim süreci içerisinde online oyunlar oynamak eğitiminizi ciddi manada etkileyerek, sizi okuldan soğutuyor.


 Bunun birçok örneği ülkemizde sık sık ortaya çıkıyor. Son zamanların en popüler oyunlarından Metin 2, Counter Strike, Wolf Team, Travian, League of Legends ve daha birçok oyun öğrencilerin eğitimi için tehlike oluşturuyor. 

Bu tür oyunlar öğrencileri etkisi altına alarak bağımlılık yapıyor. Bunun sonucunda ise çocuklar öğrenim görmek yerine bu oyunlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Online oyun oynayan çocukların birçoğu ilk süreçte okula gitmek istemezken, ileri ki süreçte derslerden haz almamaya başlıyor. Bunların yanı sıra oynadıkları oyunlara çok ilgi gösterdiğinden dersleri ile ilgilenmeyip, sınavlarında başarısız oluyor. Lise aşamasında bu tarz oyunlara çok fazla ilgi gösteren kişilerin sınıf tekrarı ve okulu bırakma oranı ciddi rakamlara ulaşıyor. İlköğretim öğrencilerinde ise başarısızlığın en temel sebebi olarak bu oyunlar gösteriliyor.


 Bu yüzden de çocuklarınızı okul süresince bu oyunları oynamaması için kısıtlamanız büyük önem arz ediyor. Yaz tatillerinde veya uzun aralıklı tatillerde bu oyunları oynamaları pek sorun teşkil etmese de, okul sürecinde bu oyunlar çocuklarınızın psikolojisini ciddi manada etkileyerek, eğitim hayatında başarısızlığa düşmelerine sebep oluyor. Bu yüzden de çocuklarınızı eğitim sürecinde sürekli ilgi isteyen veya sürekli oynanabilen online oyunlardan uzak tutmakta size kalıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder