7 Haziran 2015 Pazar

Windows 7 de Temaları Kullanma

Bilgisayar ekranına bakarak uzun zaman geçiriyorsanız gördüklerinizden hoşlanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Seçtiğiniz resimler, renkler ve sesler kimliğinizi ve sizin için neyi önemli olduğunu yansıttığı gibi bilgisayarınızı eviniz gibi hissetmenizi de sağlar. Windows 7 işletim sisteminde temaları kullanarak masaüstü arka planını, pencere kenarlığı rengini, sesleri ve kişisel bilgisayarınızdaki ekran koruyucuyu, hepsini bir kerede (ve istediğiniz sıklıkta) değiştirebilirsiniz.

Tema nedir?

Tema, bilgisayarınızdaki resimlerin, renklerin ve seslerin bileşimidir. Temalarda şunlar bulunur:
1
Temanın parçaları
Masaüstü arka planı: 
Açık pencereleriniz için fon oluşturan resim, renk veya tasarım. Masaüstü arka planı tek bir resim olabileceği gibi slayt gösterisi de olabilir. Windows ile birlikte verilen masaüstü arka plan resimleri arasından seçim yapabilir veya kendi resimlerinizi kullanabilirsiniz.
2
Windows sürümünde bazı masaüstü arka planı seçenekleri

Pencere kenarlığı rengi. Pencere kenarlıklarınızın, görev çubuğunun ve Başlat menüsünün rengi.
3
Aero ile kullanılabilen pencere kenarlığı renkleri

Sesler  Bilgisayarınızda belirli olaylar olduğunda duyduğunuz ilişkilendirilmiş seslerin koleksiyonu. Etkinlik, bilgisayarınızda oturum açma gibi gerçekleştirdiğiniz bir eylem ya da yeni e-posta aldığınızda sizi uyarmak gibi bilgisayarınızın gerçekleştirdiği bir eylem olabilir.
Ekran koruyucu.Fareyi veya klavyeyi belirlenen bir süre boyunca kullanmadığınızda bilgisayar ekranınızda görüntülenen hareketli resim veya desendir.
Temaların tümünü Denetim Masası’ndaki Kişiselleştirme altında bulabilirsiniz. Masaüstüne uygulamak için herhangi bir temayı tıklayın.
Kişiselleştirme’yi açmak için Başlat düğmesini  2 ve sonra Denetim Masası‘nı tıklatın. Arama kutusuna kişiselleştirme yazın veKişiselleştirme öğesini tıklatın.
Denetim Masası’ndaki Kişiselleştirme’de dört tür tema vardır.
  • Temalarım.Özelleştirdiğiniz, kaydettiğiniz veya karşıdan yüklediğiniz temalar. Temada her değişiklik yaptığınızda yeni ayarlar burada kaydedilmemiş tema olarak görünür.
  • AeroTemaları. Bilgisayarınızı kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz Windows temaları. Aero temalarının tümünde Aerocam efektleri vardır ve bunların çoğunda masaüstü arka planı slayt gösterisi de bulunur. Aero hakkında daha fazla bilgi için bkz. Aero masaüstü deneyimi nedir?
  • Yüklü Temalar.Bilgisayar üreticiniz veya Microsoft dışındaki sağlayıcılar tarafından oluşturulan temalar.
  • Temel ve Yüksek Kontrastlı Temalar.Bilgisayarınızın performansını geliştirmek veya ekranınızdaki öğelerin daha kolay görünmesini sağlamak üzere tasarlanan temalar. Temel ve Yüksek Karşıtlık temalarına Aero cam efektleri dahil değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder