9 Haziran 2015 Salı

Ücretsiz Windows 10 Yükseltme Rezervasyonları Başladı

Son günlerde Windows kurulu bilgisayarlarda güncelleştirmeleri tam olan bilgisayarlarda Windows 10 ÜCRETSİZ yükseltme rezervasyonu bildirimleri gelmeye başlardı.

Eğer sizinde cihazınızda Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update ve Windows Phone 8.1 işletim sistemlerinden biri kurulu ise sizde Windows 10 Güncelleştirmesini tamamen ücretsiz olarak rezerve edebilirsiniz.

 Yanlış okumadınız Microsoft Windows 10 sürümünü ücretsiz dağıtacak. Tabi bu rezervasyonu yaptıktan sonra Windows 10 piyasaya çıkana kadar beklememiz lazım.(29 Temmuz 2015 de piyasaya sürüleceği duyuruldu)

Windows 10 piyasaya sürüldükten sonra rezervasyon yapılan bilgisayarlarda yeni bir bildirimle indirme linkleri verilecek. Bu işlem için bilgisayarınızda 3 GB boş olan olması gerekiyor.


Ücretsiz yükseltmeyi rezerve edin butonuna bastıktan sonra onay için e-posta adresinizi girip onay gönder butonuna basmanız yeterli.



Peki bu bildirim sizin bilgisayarınızda çıkmıyorsa ne yapacaksınız?

1-Windows Update sayfasına gidiyoruz. (Başlat>Denetim masası> Sistem ve Güvenlik>Windows Update)
2-Sayfanın sağ alt kısmında bulunan “Yüklü Güncelleştirmeler” kısmına tıklıyoruz.
3-KB3035583 güncellemesini bulup sağ tıklayıp kaldır diyoruz. Bu aşamadan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
4-Yeniden Windows Update sayfasına giderek “Güncelleştirmeleri denetle” diyoruz.
5-Az önce sildiğiniz KB3035583 güncellemesi karşımıza çıkacak onu tekrar yüklüyoruz. Bu şekilde lisansınız uygunsa windows 10 rezervasyon bildirim sizde de çıkmış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder